Статьи

Розведення перепелів огляд порід

У нашу країну, такі птахи, як перепела були завезені в 1960-х роках. Однак активно розводити їх стали набагато пізніше. На сьогоднішній день з’явилося дуже багато фермерів, які займаються перепеловодством. Така популярність, в першу чергу, обумовлюється дуже швидкою скоростиглістю птиці, а як наслідок і швидка окупність.
Один тиждень життя домашнього перепела повністю відповідає чотирьом тижням життя курки. За один рік, перепілка в середньому зносить таку велику кількість яєць, що це в 25 разів перевищує масу тіла пташки.
У нашій країні найбільш поширені японські, естонські, маньчжурські перепела, фараони, англійські білі і чорні породи. Вибір породи залежить від мети розведення птиці.
Для отримання яєць більше підходять японська та естонська порода. Самки несуться практично кожен день протягом усього року. Якщо перепела розлучаються для одержання м’яса, краще зупинити свій вибір на породі фараон. Вони більші японських майже в 2 рази. Жива маса самок досягає 300 грам, але яєць вони несуть менше – 220 шт. на рік (японські – 300).Яйця перепілки володіють, по істині, дивовижні властивості. Вони містять у собі дуже багато незамінних для людини мікро і макроелементів, вітамінів (переважно групи B), а так само незамінних амінокислот. І це достаток при майже повній відсутності в своєму складі холестеринуНеобхідна відзначити естонську породу. Вона отримана схрещуванням японських перепелів і фараонів. Їх несучість 300 яєць на рік маса тіла самки до 200 гр., Виживаність молодняка – 95%.При таких властивостях та особливості організму перепілки, для неї необхідний особливий комбікорм, який відповідатиме всім параметрам правильного годування цієї птиці.

При купівлі курчат перепелов часто необхідно визначити стать. Як визначити стать у перепілок?

До тритижневого віку підлогу у перепілок визначити не можна. З 21 дня самки починають рости швидше самців і через деякий час значно перевищують їх за розмірами. Грудне оперення самця «іржаве», приблизно однорідне по окрасу. У самки оперення на грудях більш контрастне: світле, з насиченими чорними цятками.Відрізняються представники різних статей і кольором клоаки: у самки вона сіра, а у самця рожева, з потовщенням у верхній частині, при натисканні на яке з’являється піниста рідина.Самки у цих птахів мовчазні, тільки іноді попискивают, а самці видають різкі крики, витягаючи при цьому в одну лінію.
Джерело Агросад

Вам также будет интересно   Лапша рамэн вредна для вас или хороша?
#us_admin
Приветствую ! Я основатель платформы uaStend.com с 2009 года , также являюсь главным редактором, надеюсь вам будет полезна платформа «uaStend» в которую я вложил не мало сил и времени. Интересуюсь многими направлениями, а в блоге делюсь своими впечатлениями, советами и опытом. Буду очень благодарен, если вы оцените мой пост и поделитесь своим:
https://uastend.com

Добавить комментарий