Статьи

Типи металевих огорож

Питання, розглянуті в матеріалі:

  • Які бувають металеві огорожі для ділянок
  • Які бувають металеві огорожі для балконів і сходів

Металеві огорожі є оптимальним рішенням при виборі забору подробнее… Вони відповідають будівельним вимогам, надійні, легкі в експлуатації, досить міцні. Далі детально розглянемо різні типи металевих огорож.

  • Найпоширенішим з усіх видів зборів є сітка-рабиця.

Її найчастіше вибирають покупці при облаштуванні дачних і садових ділянок. Часто з неї роблять вольєри тварин, огорожі складських об’єктів. У багатьох селищах заміського типу такий вид металевої огорожі дуже поширений.

Сітка-рабиця має кілька важливих переваг:

  1. Вартість . З усіх варіантів – цей самий дешевий.
  2. Надійність . На вигляд сітку-рабицю складно назвати міцною, однак, фактично певна жорсткість їй притаманна. Сітка-рабиця складається з низьковуглецевої сталі, яка володіє збільшеним запасом міцності до впливу навколишнього середовища.
  3. Швидка установка . Але це не означає, що встановити сітку-рабицю просто. Вона прослужить довгий час, тільки якщо монтаж виконаний якісно.
  4. Прозорість . Ця перевага цінують садівники і любителі ландшафтного дизайну. Адже рослинам необхідне постійне надходження сонячного світла і кисню. Паркан із сітки прекрасно впорається з цими завданнями. До того ж, можна милуватися красою ділянки не тільки всередині його кордонів, а й зовні.
  • Забір зварювально-секційний з металу.

Даний тип металевих огорож теж досить широко поширений. Такий паркан встановлюють не тільки для того, щоб захистити приватну територію, а й з метою огородити спортивні, дитячі та інші види майданчиків.

Подібні зварювально-секційні забори є більш міцними, ніж ті, що виконані з металевого паркану або сітки-рабиці. Зовнішній вигляд таких конструкцій, при цьому, цілком сучасний.

Типи металевих огорож для ділянки

Складовими забору є профільна труба, зварена сітка або металеві прути. Огорожа з використанням зварної сітки виглядає як решітка, яка приварюється до основи з металевого профілю. Кріплення кожної секції до опор проводиться за допомогою зварювання або з використанням особливого типу кліпс для металу.

Вам также будет интересно   Лучшие товары для продажи онлайн в 2020 году

Для установки забору з підвищеним рівнем міцності будівельники застосовують профіль розміром 20х20 мм. Таке огородження важкувата, а тому, незалежно від типу секцій і «начинки», при його установці використовують і міцніші опори, наприклад, металеві забетоновані розміром 60х60 мм або з цегли, оптимальна відстань між якими становить 2,5 м.

  • Металеві огорожі з профільного листа.

Пару десятиліть тому такий тип металевих огорож використовувався тільки на будівельних, складських та інших майданчиках. Сьогодні даний вид парканів активно застосовується приватними особами. Основна причина такого вибору – вигідна ціна в сукупності з гарною якістю конструкції.

Металеві огорожі з профільного листа

Підсумкова вартість виробу складається з декількох чинників: типу профільного листа, кількості використовуваної фарби і числа лагов, необхідних при установці. Таким чином споживач порівняно за невелику ціну отримує надійний і досить привабливий паркан.

Конструкції розглянутого типу мають ще одним цінним перевагою: їх можна використовувати в якості об’єкта аерографії. Замовники з творчим і нестандартним мисленням оцінять такий варіант. Звичайно, ціна даної послуги розраховується в індивідуальному порядку і становить чималу суму. Але, оформлений таким чином, паркан однозначно приверне увагу, навіть якщо за таким огорожею немає нічого, чим можна було б похвалитися.

Щоб захистити профільний лист від впливів зовнішнього середовища, його додатково обробляють полівініхлоріда (акриловий лак), поліуретаном і іншими лакофарбовими сумішами.

  • Кований металевий паркан.

Найбільш витратним виявиться установка такого типу металевих огорож, як кований паркан з металевим каркасом. Сьогодні даний варіант популярний у власників дорогих будинків заміського типу, котеджів в елітних селищах. У містах такі огорожі можна зустріти біля пам’ятників історії і архітектури, різних музеїв, дивних історичних будівель, в парках і скверах.

Перед початком робіт клієнт вибирає, в якому стилістичному напрямку буде виконаний паркан (рококо, бароко, ренесанс), в договорі також прописуються детальні побажання замовника і призначення огорожі, так як найчастіше таку огорожу замовляють швидше для краси, а не захисту території.

Вам также будет интересно   Как продать свой подержанный автомобиль в интернете на uastend.com

Кований металевий паркан

Є різні типи металевих огорож:

  • Балконні.

Приводів замовити огорожу для балкона може бути кілька:

  • Колишнє застаріло або стало непридатним для подальшого використання. Металеві конструкції балкона постійно піддаються руйнівному впливу зовнішніх природних факторів. Тому навіть найміцніші з них рано чи пізно вимагають ремонту або заміни.
  • Заміна на більш міцні конструкції в зв’язку з склінням балкона металопластиковими вікнами. Вага останніх може досягати 100 кг, тому обов’язково слід упевнитися в тому, що наявне огорожу витримає цей вантаж.
  • Сьогодні особливо популярними стали балкони, красиво оформлені не тільки всередині, а й зовні. Ковані залізні перила одночасно захищають від падіння і служать гарною естетичної деталлю, підкреслюючи смак господарів.

Огородження балконів і дахів

Для огородження балконів і дахів застосовують сталеві конструкції, які складаються з:

  • рами;
  • стійок;
  • внутрішнього наповнення (смуг, прутів або візерунків).

Огородження виконують з різних матеріалів, в тому числі з алюмінію, який цінується за свою міцність по відношенню до впливу різних агресивних речовин (луги, кислоти і т. Д.) І атмосферних явищ.

Істотним мінусом застосування даного матеріалу є те, що він з часом стає бляклим через постійного впливу сонячних променів і опадів. Крім того, монтаж алюмінієвих конструкцій відрізняється підвищеною складністю – звичайну зварювання тут застосовувати не можна. А тому найчастіше алюміній використовують для виготовлення профілів для установки ударопрочних стекол.

Сталеві огородження характеризуються тривалим терміном експлуатації. До того ж такі конструкції виглядають більш естетично, ніж алюмінієві. Навіть незважаючи на те, що вироби під впливом атмосферних опадів темніють, це легко виправити за допомогою шліфування. Для цього буде достатньо побутової шліфувальної машини.

Завдяки сучасному обладнанню, на металообробних заводах виготовляють якісні і надійні зварні конструкції для балконів. Процес складається з наступних робіт: нарізка металопрокату, виробництво кондуктора, зварювальні роботи, усунення зварних швів методом зачистки, фарбування готового виробу.

Вам также будет интересно   Развлечения для взрослых

Найбільш практичними вважають огорожі балконів з нержавійки. Після зварювання їх покривають різними видами емалей, а також використовують порошкове забарвлення за методикою rall.

Вартість готового виробу залежить від матеріалу, наявності декоративних компонентів і т. Д. Якщо ви вирішили придбати певний тип металевої огорожі, зв’яжіться з представником обраної компанії і проконсультуйтеся з ним по всіх питаннях. Для розрахунку навантаження вироби і допустимої ваги краще звертатися до професіоналів.

  • Огородження для сходів.

Перила – головний елемент сходів, який виконує не тільки захисну функцію, а й декоративну. Як правило, їх стандартна висота становить 90-100 см. Відстань між поручнями роблять різним, головне, щоб воно було безпечним, зручним і виглядало красиво.

Огородження для сходів

Огородження для сходів виконують з різних матеріалів. Це може бути чорний метал, нержавіюча сталь, скло, дерево, алюміній або поєднання нержавійки зі склом, в залежності від призначення перил, дизайну і стилю інтер’єру приміщення, в якому ви хочете їх встановити. Художньо виконані балконні або сходові огорожі прикрасять не тільки балкон або сходи, але і все житло.

Але не забувайте, що такий тип металевих огорож, як сходовий, в першу чергу повинні бути міцним і безпечним. Їх зовнішній вигляд відходить на другий план.

Перила можуть мати як вигнуту форму, так і пряму. У їх виробництві можна поєднувати різні матеріали. Наприклад, на сходи з дерева можна встановити скляні огорожі або на кам’яні сходи поставити металеві перила. В даний час на піку популярності перила у вигляді металевих стійок зі «струнами». Останні роблять з меншим, ніж у стійок, діаметром і встановлюють паралельно поручнів. Такий тип металевої огорожі виглядає більш легко і прозоро.

#us_admin
Приветствую ! Я основатель платформы uaStend.com с 2009 года , также являюсь главным редактором, надеюсь вам будет полезна платформа «uaStend» в которую я вложил не мало сил и времени. Интересуюсь многими направлениями, а в блоге делюсь своими впечатлениями, советами и опытом. Буду очень благодарен, если вы оцените мой пост и поделитесь своим:
https://uastend.com

Добавить комментарий