Технологии

Пластинчасті пастеризатори

Продукти піддають впливу високої температури для того, щоб знищити всі форми хвороботворних мікроорганізмів, а також максимально зберегти їх смакові та поживні якості. Якісна пастеризація неможлива без застосування ефективного обладнання, що гарантує правильне перебіг заявлених процесів.

Більшість обирає пластинчастий пастеризатор молока. Чому це так? Відповідь проста: вони найточніше витримують усі температурні та інші параметри, що дозволяє на виході отримувати продукт, який повністю задовольняє вимогам галузевих стандартів.

Для того щоб пластинчастий пастеризатор якісно виконував своє завдання, необхідний його ретельний підбір, налаштування та регламентоване технічне обслуговування. Для цього потрібно скористатися послугами досвідчених фахівців – теплотехніків, які нададуть всіляку допомогу також у установці агрегату.

Всі харчові пластинчасті пастеризатори виготовляються з матеріалів найвищої якості, що дозволяє суттєво збільшити термін експлуатації всієї системи.

Області застосування

Вони відрізняються надзвичайною широтою. Зокрема, найчастіше даний тип теплообмінника (пастеризатора) застосовується для термічної обробки, збереження смаку та корисних властивостей:

  • молока та вершків;
  • вина та пива;
  • соків та квасу.

Сучасні пластинчасті пастеризатори мають ексклюзивну здатність проводити обробку різних продуктів з найвищою ефективністю, при цьому ступінь очищення харчових субстанцій від різних домішок і шкідливих мікроорганізмів недосяжна для інших пристроїв.

Пастеризатори та їх види

Розрізняють кілька видів таких агрегатів, які мають різні функціональні особливості. Кожен представник має свою індивідуальну продуктивність та характеристики.

До основних видів даних пристроїв відносяться:

  1. Дискретні. Відрізняються досить високими витратами експлуатації. У промисловості застосовуються нечасто.
  2. Безперервного впливу. Найбільш поширені, працюють на всіх видах харчових виробництв. Відрізняються ефективністю та продуктивністю.
  3. Стерильні. Виробляють теплову обробку за допомогою пари та «гарячого контуру».

Матеріали для харчових теплообмінників підбираються найбільш якісні та стійкі до різних видів впливів, що збільшує термін служби всієї системи. Пластинчасті пастеризатори мають такі переваги, які вигідно виділяють їх із загального ряду інших теплообмінників.

Вам также будет интересно   Как выбрать ноутбук для работы и игр
Петро Фролов
Всем привет, меня зовут Петр, я очень люблю кино и экзотические места. Буду стараться радовать вас исключительными статьями и новостями. Добавлю в друзья каждого, делитесь моими материалами в сети буду вам очень благодарен.) Для доната Z284350070775 Приглашаю в мои сообщества https://uastend.com/groups/faq/
https://uastend.com/groups/free_seo_online/

Добавить комментарий